Atgaivinantys nealkoholiniai kokteiliai: karštiems vasaros vakarėliams ir ne tik

 

Nealkoholiniai kokteiliaiUžklupus tropiniams karščiams specialistai pataria gerti kaip įmanoma daugiau skysčių ir vengti alkoholio, kurio vartojimas karštyje itin padidina dehidratacijos riziką. Patarimais, kaip atsigavinti per vasarą vykstančius vakarėlius, dalijasi lietuviškos prekybos tinklo „Maxima“ ekspertas Aidas Poleninas ir pateikia nealkoholinių kokteilių receptus, kurie savo skoniu nustebins net ir karčiausius vakarėlių liūtus.

Augant bei populiarėjant sveikos gyvensenos tendencijoms prekybos tinklo „Maxima“ atstovai pastebi, kad šią vasarą gėrimų, iš kurių pašalintas alkoholis – alus, vynas ir sidras – paklausa yra išaugusi keliariopai.

„Šią vasarą fiksuojame rekordinius nealkoholinių gėrimų pardavimus: nealkoholinio alaus ir sidro nupirkta beveik dvigubai, nealkoholinio vyno – dešimtadaliu daugiau, lyginant su praėjusiais metais. Atsižvelgiant į pirkėjų poreikį, tiek užsienio, tiek Lietuvos gamintojai šiandien siūlo itin gausų nealkoholinių gėrimų pasirinkimą.

Populiarėjantys nealkoholiniai gėrimai rodo besikeičiančius žmonių įpročius ir polinkį sveikiau gyventi. Gėrimai, iš kurių pašalintas alkoholis, puikiai tinka įvairiems gaivinantiems kokteiliams, kuriais nustebinsite vasaros vakarėlio svečius“, teigia – „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas ir dalinasi 4 lengvai suplakamų nealkoholinių kokteilių receptais.

Saldu ir rūgštu: ananasų ir žaliosios citrinos nealkoholinis kokteilis

Ruošiant šį kokteilį reikės: 3/4 stiklinės šviesaus arba kvietinio nealkoholinio alaus, 1 stiklinės ananasų sulčių, 1 žaliosios citrinos ir sirupo.

Į ananasų sultis supilkite nealkoholinį alų bei išspaustas žaliosios citrinos sultis. Viską išmaišykite. Norint pasaldinti gėrimą, įpilkite bet kokio saldinančio sirupo (pavyzdžiui, agavų sirupo).
„Šis kokteilis vienu metu suteikia skirtingus skonius – saldumą bei rūgštumą. Jį serviruojant, papuoškite su šviežia ananaso arba žaliosios citrinos skiltele“, – sako „Maximos“ maisto gamybos ekspertas A. Poleninas.

Nealkoholinis braškių šampanas

Putojančio braškių kokteilio paruošimui reikės: braškių šerbeto, nealkoholinio putojančio vyno bei pjaustytų šviežių braškių stiklinės papuošimui.
Į stiklinę įdėkite kelis braškių šerbeto šaukštus ir užpilkite atšaldytu nealkoholiniu putojančiu vynu, įmeskite kelis griežinėlius pjaustytų šviežių braškių. Serviruojant kokteilį, nepamirškite stiklinės papuošti šviežiomis braškių skiltelėmis.

Raudonųjų apelsinų ir mėtų kokteilis

Ruošiant šį kokteilį reikės: 1 stiklinės šviežiai išspaustų raudonųjų apelsinų sulčių (maždaug 3 apelsinai), ¾ stiklinės nealkoholinio tamsaus alaus, 1 valgomojo šaukšto smulkintų mėtų lapų, sirupo.
„Į šviežiai spaustas apelsinų sultis suberkite smulkintus mėtų lapus. Viską išmaišę leiskite gėrimui atšalti šaldytuve apie 15–20 minučių. Atšalusį gėrimą perpilkite per sietelį į atšaldytą stiklinę. Galiausiai supilkite nealkoholinį alų – šiam kokteiliui labiausiai tiks tamsus nealkoholinis alus. Mėgstantiems saldesnius gėrimus rekomenduojame į kokteilį įpilti sirupo“, – sako A. Poleninas.

Nealkoholinis vanilinis vyšnių tirštasis kokteilis

Ruošiant kokteilį reikės: 450 gramų šaldytų vyšnių, 2 stiklinių nealkoholinio baltojo vyno (pavyzdžiui, „Riesling“ arba „Moscato“ rūšies), ¼ valgomojo šaukšto vanilės ekstrakto.
Į trintuvą suberkite vyšnias, supilkite nealkoholinį vyną bei vanilės ekstraktą. Trinkite tol, kol gausite tirštą masę. „Jeigu kokteilio norėtųsi dar tirštesnio – įberkite ledukų ir vėl viską sutrinkite, arba priešingai – įpilkite daugiau nealkoholinio vyno“, – patarimais dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.