Darželinukų patirtis: „Man skanu, kai aš pats gaminu“

gintarelis virejaiNe pamokslai, o praktiški užsiėmimai skatina vaikus nuo mažų dienų domėtis sveika mityba. Tuo patys įsitikino ir aplinkinius įtikino mažieji Šilutės miesto lopšelio – darželio „Gintarėlis“ vaikai, kartu su auklėtojomis nusprendę paminėti Tarptautinę virėjų dieną, kuri švenčiama spalio 20-ąją.

Tądien darželyje dvi grupės – „Saulinukai“ ir „Pabaldžiukai“ – kartu su auklėtojomis Diana Tubutiene ir Rūta Juškevičiene susibūrė bendram virėjų projektui – gamino salotas iš vaisių ir daržovių.
gintarelis virejai_obuolio_pjaustymas
„Vaikai patys atsinešė iš namų įvairių vaisių ir daržovių. O kaip buvo smagu jiems patiems gaminti!“, – džiaugsmu dalijosi auklėtoja D.Tubutienė, pasakodama apie dar neišblėsusias mažųjų virėjų emocijas.

Būtent galimybė susiburti, atlikti bendrą darbą ir gaminti maistą sutelkė vaikus. Susikaupę jie ne tik mokėsi atsargiai nuvalyti ar nuskusti daržoves, bet jas ir supjaustyti. Daug susidomėjimo sulaukė dar mažyliams nematytas specialus daržovių lupimo ir pjaustymo aparatas. Su juo vaikai patys mokėsi apdoroti šviežius obuolius.

Galiausiai visus mažuosius virėjus pradžiugino galutinis rezultatas – iš morkų lazdelių sudėliota saulytė ir vaisių salotos.

„Pačių pasigamintos salotos visiems buvo daug gardesnės nei įprastai. Be to, maisto gaminimas vaikams teikia pasitikėjimo savimi, brandina. Vaikai ne tik susipažįsta su virėjo profesija, atsakomybe, higienos reikalavimais, bet ir mokosi įvertinti sveiką maistą“, – pasakojo auklėtojos.