Ką gamina tikrieji grilio meistrai?

grilis

Pabodo namuose ant viryklės gaminami patiekalai, jau seniausiai išragautas visas kavinių asortimentas, o parduotuvėse parduodamas paruoštas maistas nepasižymi skoniu? Atsidūrus šioje situacijoje atsiranda puiki galimybė išbandyti savo jėgas kepime ant grotelių ir kiekvieną dieną džiuginti savo skonio receptorius vis naujais grilio patiekalais, tačiau ką ir kaip gamina tikrieji grilio ekspertai?

Svarbiausia – mėsos kokybė

Grilio meistrai neslepia, o ir tie, kurie ragauja patiekalus pritaria, jog kepimo ant grotelių procesas prasideda nuo tinkamo mėsos paruošimo, jos kokybės, brandinimo ir marinavimo ypatumų bei paruošimo laiko, naudojamų priedų. Nors grilio ekspertai nėra linkę išduoti savo paslapčių ir tikslių patiekalų receptūrų, tačiau mėsa dažnai yra kepama ilgą laiką: keletą valandų ji kepa nedidelėje temperatūroje tam, jog išorė gražiai apskrustų, tačiau nesudegtų, o viduje būtų sultinga.

Skaniausiam garnyrui – ant grotelių keptos daržovės

Mėsa ir daržovės – neatsiejami dalykai, tad ant grotelių jie dažnai kepami drauge. Visgi, galioja tam tikros taisyklės medienos ir anglių parinkimui, kepimo temperatūros nustatymui, tačiau jas nesunku perprasti net grilio naujokams. Ant iešmelių dažniausiai kepami svogūnai, morkos, grybai, paprikos, baklažanai, cukinijos bei moliūgai – viskas, ką tik galima surasti darže. Svarbu žinoti, jog minkštesnes daržoves reikia kepti aukštesnėje temperatūroje trumpiau, o kietesnes atvirkščiai – žemesnėje temperatūroje ilgiau.

Greitas maistas ant grotelių

Grilio meistrai galingai griauna mitą, jog greitas maistas gali būti gaminamas tik specializuotuose restoranuose. Mėsainių bei dešrainių kepimas ant grotelių išpopuliarėjo atsiradus norui seniai pabodusius skonius pakeisti ant tikros ugnies kepamos mėsos aromatu. Grilio pagalba paruošiama ne tik dešrelės ar maltos mėsos paplotėliai, bet paskrudinamos minkštos brioche bandelės ir jau minėtos daržovės. Smagiausia mėsainių gaminimo dalis prasideda bandant skirtingus ingredientus sutalpinti ant nedidelės bandelės – juos nuo slydimo apsaugos bambukiniai pagaliukai.

Maisto gaminimas ant grilio yra itin smagus ir nuotaikingas procesas – aklai nesekite receptais bei patarimais, atsiduokite fantazijai. Taip atrasite daugybę nepamirštamų skonių variacijų ir galėsite pasijusti tikraisiais kepimo ant grotelių meistrais. Šiam malonumui nereikia profesionalios ir brangios kepimo įrangos – užtenka pasitikėti vidiniu savo balsu.