Kavinė – restoranas „Trukio stotelė“  švenčia jubiliejų

Daug metų maitinimo versle besisukančios šilutiškių poros Virginijos ir Vinco Vaitiekų šeimos įmonė švenčia 25 metų sukaktį. 20 metų maitinę Šilutės baldininkus, o prieš 5-erius, 2018-ųjų spalio 18-ąją, miesto centre įkūrę kavinę-restoraną „Trukio stotelė” šeimininkai dar nestabdo nei veiklos, nei minčių: planuoja naujoves, kurios būtinai dvelks istoriniu – Mažosios Lietuvos kulinariniu paveldu.  

Naujam gyvenimui prikėlę dar vieną istorinį Šilutės pastatą, Vaitiekai „Trukio stotelę” atidarė 2018-ųjų spalio 18 d. Tada šeimininkai pasakojo, kad turėti kavinukę miesto centre buvo jų svajonė ir patalpos istoriniame name iš anksto buvo tam ruošiamos.

Kavinėje dirba visa šeima: virtuvės darbui vadovauti ėmėsi pati didelę patirtį turinti Virginija, Vincui teko visi ūkiniai reikalai, o dukra Živilė ėmėsi padavėjos – administratorės pareigų.

Savo kavinei šeima rinkosi ir istoriškai tinkantį pavadinimą. Kaip tik šalia Lietuvininkų g. 13-ojo namo kadaise buvo siauruko geležinkelio stotelė „Trukio stancija“, o „trukis“ reiškia „traukinys“. Tad pastatas jau tarsi turėjo pavadinimą, beliko tik tuo didžiuotis ir saugoti istorinę atmintį.

„Aš jau tada žinojau, kad man tai įdomu, man reikia atrasti tą istorinę praeitį, sužinoti Mažosios Lietuvos tradicijas ir pritaikyti tai savo darbe”, – sako Virginija.

„Trukio stotelės“ valgiaraštis yra artimas šio krašto virtuvei, tačiau šiuo metu šeima kuria ir naujas idėjas. Viena jų – sugražinti šišioniškių tradiciją pavakare, 16 valandą, gerti kafiją su čia kažkada populiariais pyragais. Jau nuo kitos savaitės kavinė kviečia šilutiškius praleisti pavakares, skanaujant Mažojoje Lietuvoje kažkada populiarų štroizelio pyragą su kafija.

“Planuojame virti ir sterko žuvienę, ir daugiau šio krašto patiekalų gaminti”, – sako Virginija.

Žinoma, kavinėje išliks ir šilutiškių jau pamėgti muzikiniai vakarai.