Namuose pagaminti ledai – skanu, sveika ir paprasta

ledaiKadangi vasariškos dienos labai dosnios ir negaili šilumos, visi labai mėgstame gaivintis ledais. O ledai, beje, nėra labai pigi prekė, kadangi jų perkame šiomis dienomis tikrai nemažai. Todėl tam, kad galėtume bent šiek tiek pataupyti savo kišenę ir sveikatą, siūlome pasigaminti naminių, tikrai gerokai natūralesnių ledų.

Ledų karalius – purus vanilinis plombyras

Jei norite pasigaminti gardžius ledus, tačiau negalite tam skirti daug laiko – pradėkite nuo klasikinio plombyro recepto. Jis yra universalus, nes kiekvienas gali pasiskaninti ledus norimu saldžiu užpilu, uogiene ar šviežiais vaisiais. Taip pat jie puikiai tiks šalia vaisių pyrago ar pertepti sausainiams saldžiam sumuštiniui.

Reikės: 2 puodelių riebios grietinėlės, 2 puodelių pusiau riebios grietinėlės, puodelio cukraus, 2 a. š. vanilės ekstrakto.

Gaminimas: Pirmiausia atšaldykite indą, kuriame pilsite ledų masę. Rinkitės platesnį, bet nelabai gilų ir jame suplakite visus ingredientus. Gautą masę supilkite į atšalusį indą ir palikite šaldiklyje 20–30 minučių, kol plakinys pradės stingti. Vėliau naudodamiesi elektriniu plaktuvu masę vėl išplakite. Kartokite šį procesą, kol ledai visiškai sustings.

Labiau įgudę virtuvės virtuozai gali pasigaminti ledų su kiaušiniais.

Reikės: 3 kiaušinių, pusės puodelio cukraus, puodelio pieno, puodelio riebios grietinėlės, 1 a. š. vanilės ekstrakto.

Gaminimas: Išplakite kiaušinius, tada supilkite cukrų, pieną ir vanilės ekstraktą. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir ją sukrėskite į paliktą kiaušinių masę. Po pusvalandžio stingimo šaldiklyje vėl gerai išplakite masę plaktuvu – tai būtina procedūra puriems ledams pagaminti.

Šokoladiniai ledai su šokolado gabaliukais

Norint pasigaminti skanius šokoladinius ledus svarbiausia pasirinkti kokybišką juodą šokoladą. Patariama rinktis turintį daugiau nei 70 proc. kavos pupelių, tačiau vietoje jo galite drąsiai rinktis ir kakavos miltelius.

Reikės: 500 ml riebios grietinėlės, skardinės saldaus kondensuoto, pieno plytelės šokolado, riešutų ar rome mirkytų razinų pagardinti.

Gaminimas: Pirmiausia pakaitinkite riebią grietinėlę ir sudėkite pusę plytelės kapoto šokolado. Masei atvėsus, supilkite kondensuotą pieną ir suberkite likusią dalį kapoto šokolado gabaliukų. Gerai išmaišę ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje. Jei norite dar labiau nustebinti smaližius, įmaišykite kapotų riešutų ar rome mirkytų razinų.

Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas

Atsigaivinti vasaros karštyje padės šerbeto ledai. Jie gaivesni ir turintys mažiau kalorijų, tad tiks sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Žalioji citrina turi natūralaus saldumo, tad ledai nebus labai rūgštūs.

Reikės: puodelio vandens, puodelio cukraus, puodelio šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių, žaliosios citrinos žievelės.

Gaminimas: Ant karštos ugnies puode sumaišykite vandenį, cukrų ir šviežiai spaustas žaliosios citrinos sultis. Neperkaitinkite masės, o kai cukrus ištirps, sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Taip pavirinkite 3 minutes ir palikite masę atvėsti. Įtarkuokite plonąją žievelės dalį ir išmaišę dėkite skystį šaldyti. Geriausia naudoti ledų gaminimo aparatą arba kas pusvalandį masę išplakti su plaktuvu.

Greitas uogų šerbetas

Kai norisi atsigaivinti, dažnai nebelieka laiko gaminti ledus ir laukti, kol jie sustings, tad šis receptas patiks patiems nekantriausiems. Svarbiausia – šaldiklyje turėti užšaldytų uogų ir keletą bananų gabalėlių.

Reikės: įvairių šaldytų uogų: aviečių, gervuogių, mėlynių, vyšnių be kauliukų, žemuogių, nedidelių braškių banano gabalėlių šlakelio lieso pieno (geriausia – migdolų arba kokosų)

Gaminimas: Į elektrinį maišytuvą sudėkite pasirinktas šaldytas uogas. Venkite serbentų, spanguolių ar agrastų arba įmaišykite juos kartu su smulkiu, greitai tirpstančiu cukrumi. Į masę įpilkite šiek tiek lieso pieno. Pienas sujungs skirtingas uogas ir bananus, tad masė bus vientisa ir lengviau kabinama šaukštu. Tokį ledų mišinį reikia iškart serviruoti ir juo mėgautis.