Šampane troškintas karpis ir kiti gardumynai – šventiniam stalui

zyvytes kintu mazosŽmonės labai seniai suprato, kad žuvis yra vienas vertingiausių maisto produktų. O Kūčių ir Kalėdų dienomis – ji tiesiog nepakeičiama.

Vienas didžiausių Pamario žuvų augintojų – UAB „Kintai“ direktorius Rimgaudas VIŠINSKAS per šventes būtinai valgys žuvį. Paklaustas – kokią, atsako nė nepamąstęs: „Žinoma, karpį“, mat būtent karpiai ir auginami „Kintų“ tvenkiniuose.

Paslapties, kaip gardžiai paruošti žuvį švenčių stalui, verslininkas nelaiko – mielai receptais dalijasi su visais šilutiškiais, mat šių metų pradžioje išleido kalendorių, kuriame – net 12 patiekalų receptų iš įvairių žuvų.
Šį kartą jam leidus keletą receptų pateikiame ir „Šilutės naujienų“ skaitytojams.

Šampane troškintas karpis

2 kg karpio, 250 ml šampano, 125 g pievagrybių, 150 g sviesto, 250 g grietinės, 2 kiaušinių tryniai, šaukštas miltų, druska.

Paruošto karpio gabalus sudėti į troškintuvą, apipilti šampanu ir troškinti. Grybus nuplauti, supjaustyti ir pakepti  svieste, užpilti pasūdytos, su miltais sumaišytos grietinės. Grybams baigiant troškintis supilti išplaktus trynius. Kai išgaruos šampanas, žuvį apipilti grybų padažu ir 10 minučių kepti orkaitėje.

Daugiau receptų – šiandienos, gruodžio 23 d., „Šilutės naujienų” laikraštyje.