Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykla baigia įgyvendinti ES Mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinči tarptautinį mobilumo projektą „Viduržemio jūros virtuvė” (Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0833) – kovo mėnesį vyko paskutinis projekto vizitas į Graikiją (ankstesnis vizitas vyko pernai Italijoje).
Cyclades salyne Syros saloje stažavosi 14 mokinių: 7 – iš Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos ir 7 – iš projekto partnerės Klaipėdos turizmo mokyklos. Būsimi virėjai, padavėjai – barmenai ir viešbučio darbuotojai 4 savaičių praktiką atliko Syros salos apgyvendinimo ir maitinimo įmonėse pagal savo specialybę: viešbučio darbuotojai šilutiškiai Dovilė Stungytė, Brigita Pociūtė, Arvydas Jokulys ir Viktorija Vaitkutė – viešbučiuose, būsimieji virėjai Rokas Šikšnius ir Andrius Šiukšteris, padavėjas – barmenas Deividas Galdikas – restoranuose ir baruose.
Stažuotės metu mokiniai susipažino su Graikijos maitinimo ir apgyvendinimo įmonių veikla, darbo aplinka, patiekalais ir gėrimais, lankėsi tradicinio graikiško deserto „Loukoumi” gamybos įmonėje. Mokiniams didžiausią įspūdį paliko darbdavių ir bendradarbių draugiškumas.
Stažuotės metu mokiniams suorganizuotos ekskursijos po Syros salą, Cyclades salyno sostinę Ermoupoli, teatrą „Appolo” (sumažinta Italijos La Scala teatro kopija), senovinį viduramžių miestą Ano Syros, istorijos muziejų. Dalyviai mokėsi tradicinių graikų šokių, dalyvavo sporto ir Graikijos nepriklausomybės dienos renginiuose, nuvyko į Atėnus, kur susipažino su žymiausiais Graikijos sostinės turizmo objektais, senamiesčiu Plaka ir aplankė žinomiausią vietą pasaulyje – Akropolį.
Stažuotės dalyviai pagilino žinias apie graikišką virtuvę, svetingumo ir vaišinimosi tradicijas, šalies istoriją, kultūrą, graikų gyvenimo būdą ir gyvenimo saloje specifiką, įgijo savarankiško gyvenimo patirties, patobulino kalbinius ir bendravimo įgūdžius.
Baigiamajame renginyje dalyvavo Syros profesinės mokyklos mokytojai, mokiniai, savivaldybės atstovai, graikiškų šokių kolektyvas, vietos spaudos atstovai. Projekto dalyviai vaišino svečius lietuviškais šaltibarščiais, vyko graikiškų patiekalų degustacija, stažuotės dalyviams buvo įteikti Europass mobilumo dokumentai, priimančiosios organizacijos „Anadrasis” pažymėjimai ir darbdavių įvertinimai.
Projekto „Viduržemio jūros virtuvė“ metu mokiniai parengė mokomąją medžiagą apie Italijos ir Graikijos patiekalus, tradicinius maisto produktus, apgyvendinimo ir maitinimo kultūrą, svetingumo tradicijas. Mokinių stažuotės užsienyje, glaudžiai integruotos į profesinio mokymo programą, suteikė mokymuisi patrauklų tarptautinį atspalvį.
Rašyti atsakymą