Trečioji Beatos receptų knyga jau pakeliui pas skaitytojus

Trečioji Beatos knyga „Beatos virtuvė: kepinių knyga“.Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė, televizijos laidų vedėja Beata Nicholson įgyvendino dar vieną savo svajonę – netrukus ji su savo ištikimiausiais gerbėjais pasidalins ne vienus metus kauptais kepinių receptais. Vasaros pabaigoje skaitytojams pristatyta trečioji Beatos knyga „Beatos virtuvė: kepinių knyga“.

Knygoje aštuoni teminiai skyriai, kuriuose sutalpinta daugiau nei šimtas pačių įvairiausių receptų. Čia klasika persipina su naujausiomis konditerijos madomis, laiko patikrinti, išmėginti receptai – su populiariausiais saldumynais ar pikantiškais kepiniais iš Australijos, Anglijos, Serbijos, JAV.

Štai, ką pati Beata sako apie savo knygą: „Apie tokią knygą svajojau dar rašydama pirmąsias dvi. Nes tik ruošiant kepinius širdyje iš tiesų užgroja šventinis dūdų orkestras, o pats pasiraitęs miltuotas rankoves tampi to orkestro dirigentu. Nemanykite, kad šia knyga kviečiu jus maitintis tik pyragaičiais su kremu ar „Napoleonu“ – vartydami šią knygą rasite ne tik receptų, kuriuos norėsis tuoj pat išbandyti, bet turėsite ir kur akis paganyti, pailsėti, pasisemti įkvėpimo..

Rinkdama receptus ragavau daugybę įvairiausių kepinių ir patiekalų, bet dar daugiau stebėjau ir klausinėjau, kas ką mėgsta, apie ką svajoja ar prie ko tiesiasi jų ranka. Norėčiau, kad knyga jums tarnautų ilgai. Stengiausi, kad sumanę iškepti obuolių pyragą kolegoms, tortą jubiliejui, sausainių vaikams ar pyragaičių geriausioms draugėms, čia rastumėte tai, ko ieškojote.

Tikiu, kad viskam turi ateiti laikas – šios knygos nebūčiau galėjusi parašyti nepabaigusi kulinarijos mokslų. Žinios, įgytos „Leiths“ kulinarijos mokykloje, man padėjo pasikloti gerą pamatą, suprasti esminius dalykus. Ten įgytomis žiniomis dalinuos ir su savo skaitytojais.

Tikiuosi, kad jau rugsėjo 1-ąją pyragus ir tortus savo šauniesiems mokiniams galėsite kepti iš mano knygos puslapių. Rugsėjo 1-oji man visada ypatinga diena, nes tai ne tik naujų mokslo metų pradžia, bet ir mano asmeninių naujų metų pradžia (mat dieną prieš švenčiu savo gimtadienį).

Manau, kad labai smagu ir gera rugsėjo 1-ąją atsisveikinti su vasara ir pradėti kažką naujo, ta proga išsikepti sausainių ar pyragą kokį, juk kepiniai yra tikroji šventė“, – sako Beata.

Naujosios knygos receptams bus skirta laiko ir žiūrovų pamėgtoje TV3 laidoje „Beatos virtuvė“, kuri šį sezoną bus transliuojama žiūrimiausiu laiku – antradieniais, 19.40 val.