Dabar užkandinės virtuvė yra įsikūrusi nedidelėje erdvėje ir pagamintą maistą parduoda tik išsinešti, nes to reikalauja karantinas. Tačiau užkandinės šeimininkai jau kuria planus, kad atėjus pandemijos ir šio sunkmečio pabaigai lauke pastatys pavėsines, stalus ir suolus, kad atėję žmonės čia pat galėtų pavalgyti ar paskanauti minkštų ledų, cukraus vatos ar popkorno.
Praplėtė šeimos verslą
Savo verslą Renata ir Remigijus Pociai pradėjo vos prieš dvejus metus. Pradžioje šeima keliavo po seniūnijų renginius ir šventes, siūlydami batutų paslaugas vaikams. Dabar Pociai jau turi keturis batutus ir pagal susitarimą dalyvauja visose Vyganto Stoškaus organizuojamose šventėse, pramogadieniuose. Šeima nuomoja ir dvi palapines su vidaus baldais tiems, kas šventes organizuoja savo namuose.
„Visą gyvenimą svajojau turėti savo kavinę ar užkandinę, nes labai mėgstu gaminti maistą“ – sako Remigijus Pocius. Jis džiaugiasi, kad šeimai pradėjus verslą žmona Renata pritarė jam ir ėmėsi vadovauti užkandinei „Užkąsk pas Ameliją“. Pociai turi tris vaikus, vienos dukters – Amelijos vardą ir pasirinko užkandinės pavadinimui.
Renatos rūpestis yra aprūpinti keturias pamainomis dirbančias užkandinės virėjas maisto produktais, daržovėmis, įranga ir vykdyti įmonės vadybą. Remigijus turi dar ir kitą darbą, todėl jis yra tik gaminamo maisto receptų autorius, vykdo gaminamų produktų kokybės priežiūrą ir planuoja kaip šį verslą praplėsti.
Užkandinėje kasdien maisto užsisako apie 50 – 60 klientų, vis daugiau atsiranda ir įmonių vadovų, kurie čia pietus užsako savo darbuotojams.
Patiekalus kuria patys
Pasak Remigijaus, jis su žmona dažnai keliauja po Lietuvą ir kaimynines šalis. Ir kur tik bebūtų, būtinai aplanko kavines ar užkandines. Taip susižino ką gamina ir kuo patraukia pirkėjus kaimynai.
Visgi užkandinėje „Užkąsk pas Ameliją“ čili sriuba, sūrio piršteliai, beliašai, padažai jų pačių sukurti ir virėjų čia pat pagaminti.
Užkandinės šeimininkai pirmiausia renkasi vietinius maisto produktų gamintojus. Jie ypač giria UAB „Gardama“ tiekiamos mėsos ir faršo kokybę.
Užkandinė dirba kiekvieną dieną, išskyrus didžiųjų švenčių dienas, nuo 8 iki 20 val. kiekvieną darbo dieną, ir po valandą ilgiau šeštadieniais bei sekmadieniais. Užsakymai priimami telefonu 8 600 00111, nemažai klientų maistą užsisako tiesiog priėję prie prekystalio, nes jis gaminamas vos 8 ar 10 minučių.
4 Komentarai