Ventės rage sužieduotos dvi retos pelėdos: sugauti pavyksta vos trečią kartą 

Ventės rago ornitologams rudens pabaigoje nusišypsojo sėkmė – sužieduoti pavyko itin sunkiai sugaunamas žvirblinę ir uralinę pelėdas.  
Spalio 29-ąją Ventės Rago ornitologinėje stotyje sužieduota pirmoji šiais metais žvirblinė pelėda (Glaucidium passerinum), o lapkričio 1-ąją sužieduota ir pirmoji šiais metais uralinė pelėda (Strix uralensis). Abejų rūšių pelėdos Ventės rage sugaunamos vos trečią kartą.
Žvirblinė pelėda yra mažiausia Lietuvoje gyvenanti pelėda – paukštis sveria vos apie 70 gramų. Tai negausi, perinti, žiemojanti rūšis, pastebima ištisus metus. Kasmet Lietuvoje peri 50-150 šios rūšies porų.
Uralinė pelėda yra retai perinti, žiemojanti rūšis, pastebima ištisus metus. Manoma, kad mūsų šalyje gali perėti ne mažiau nei kelios dešimtys porų. Apsigyvena senuose spygliuočių ir mišriuosiuose miškuose, kuriuose yra daug kirtaviečių, aikštelių, šalia pelkių.
Ši rūšis didesnė: patelių svoris gali siekti 630-1150 g, o patinėliai smulkesni ir sveria 570-850 g.
Ventės rago vyr. ornitologas Vytautas Eigirdas portalui lrytas.lt sakė, kad uralinė pelėda Šilutės regione labai reta – jos dažniau randamos šiaurinėje Lietuvos dalyje, ypač pamėgusios Biržų girią.
Žvirblinės pelėdos, pasak jo, dažniau sutinkamos ir kitose Lietuvos dalyse.
Visgi sugauti paukščiai, pasak ornitologo, tikėtina, jauni, todėl šiuo metu jos klajoja po Lietuvą ir ieško naujų buveinių – įprastai šie paukščiai neskrenda toli ir yra gana sėslūs.