5 priežastys išbandyti džiovintų uogų miltelius

Džiovintų uogų milteliai – puikus būdas papildyti visavertės mitybos racioną.

Nors ir dehidratuotos džiovintos uogos ir iš jų pagaminti milteliai išsaugo visus natūralius vitaminus ir mineralus. Maža to, juos labai patogu naudoti, jie yra skanūs ir lengvai prieinami bet kuriuo metų laiku. Ir tai dar ne visos priežastys, kodėl verta pradėti vartoti uogų miltelius.

Džiovintų uogų milteliai – skirtingi skoniai, daugybė privalumų

  1. Uogų milteliai – ekologiški ir tinkami veganams

Uogų milteliai yra ekologiški, nes gaminami iš natūralių uogų. Uogos specialiai džiovinamos žemoje temperatūroje, kad išsaugotų maistines medžiagas, todėl yra labai naudingos sveikatai. Be to, uogų milteliuose nėra pridėtinio cukraus ar konservantų, juose gausu vitaminų ir mineralų, kurie pagerina įvairias kūno funkcijas.

2.Uogų milteliai – patogus sprendimas keliaujant

Dešimt gramų uogų miltelių savo energetine verte prilygsta šimtui gramų šviežių uogų. Tiems, kurie keliauja, tai suteikia galimybę lengvai gauti reikiamą mineralų ir vitaminų kiekį. Uogų milteliai yra labai lengvi ir neužima daug vietos – tai dar vienas svarbus privalumas kelionėje. Be to, galima rinktis iš daugybės skirtingų uogų!

3. Uogų milteliai palaiko daugybę kūno funkcijų

Šimtmečius žmonės vartojo uogas medicinos ir sveikos mitybos tikslais. Uogų milteliuose gausu vertingų antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais, pažeidžiančiais ląsteles ir organizmui sukeliančiais oksidacinį stresą. Tokių laisvųjų radikalų ataka gali sukelti priešlaikinį odos senėjimą, pabloginti regėjimą ir net kognityvines funkcijas. O pakankamas antioksidantų kiekis gali apsaugoti nuo daugelio problemų, susijusių su ląstelių pažeidimu. Be antioksidantų, uogų milteliuose taip pat gausu skaidulų, kurios labai svarbios palaikant virškinimo sistemos veiklą ir išlaikant subalansuotą cukraus kiekį kraujyje.

Uogų milteliai puikiai palaiko daugybę kūno funkcijų. Jie gali, apsaugoti imuninę sistemą, pagerinti medžiagų apykaitą, plaučių, kraujagyslių, širdies ir inkstų sveikatą. Taip pat yra naudingi slopinant uždegiminius procesus, vykstančius tiek kūno viduje, tiek išorėje.

4. Uogų milteliai – labai universalus ingredientas

Dar viena priežastis, kodėl verta išbandyti uogų miltelius – jų universalumas. Tiek internete, tiek fizinėse parduotuvėse yra didžiulis džiovintų uogų miltelių pasirinkimas, pateikiama daugybė pasiūlymų eksperimentuoti su skirtingais skoniais ir receptais. Tiems, kurie nori papildomo skonio naminiuose skanėstuose, uogų milteliai gali būti ideali išeitis. Milteliai tinka pyragams, bandelėms, blynams ir įvairiems kitiems kepiniams gardinti. Taip pat jais galima paskaninti varškę, jogurtą, dribsnius, kremus, užpilus, įvairiausius vaisių kokteilius. Platų džiovintų uogų miltelių pasirinkimą galima rasti „SuperFudo“ interneto parduotuvėje – čia kokybiškus ir įvairiausių uogų miltelius ras kiekvienas.

5. Uogų milteliai – paprasta ir skanu

Skintas uogas reikia atitinkamai apdoroti ir sudaryti tinkamas sąlygas joms laikyti. O su uogų milteliais daug paprasčiau – jų nereikia apdoroti (šaldyti, virti ar kt.) ir skirti specialios vietos jiems laikyti. Kadangi milteliai yra dehidratuoti ir ilgai negenda, jie gali būti vartojami ilgiau, nei šviežios uogos. Laikant sandariame inde kambario temperatūroje, milteliai gali išlikti švieži net iki dvejų metų. Tai padeda išvengti maisto švaistymo. Nepavyksta įkelti išsamių rezultatų

TOP uogų milteliai, kuriuos būtina paragauti

SuperFudo“ suteikia galimybę rinktis ne tik vertingus, bet ir kiekvieno skonį atitinkančius uogų miltelius. Kokie yra populiariausi pasirinkimai šiuo metu?

1. Juodųjų serbentų milteliai

Juoduosiuose serbentuose gausu vitaminų B, A ir E, juose keturis kartus daugiau vitamino C nei apelsinuose. Juodųjų serbentų skonis puikiai dera su daugeliu gaminių.

2. Vyšnių milteliai

Vyšnių milteliai yra intensyvaus skonio ir gali būti puikus kepinių priedas. Jų sudėtyje daug skaidulų, vitaminų A ir C, kurie padeda apsaugoti imuninę sistemą.

3. Aviečių milteliai

Aviečių milteliai leidžia mėgautis šių uogų skoniu visus metus. Tai puikus baltymų, antioksidantų ir vitaminų C bei E šaltinis.

4. Spanguolių milteliai

Šiose uogose yra net 25 skirtingi elementai, kurie stiprina virškinimo sistemą, puoselėja odą ir plaukus.  Spanguolės nuo seno vertinamos dėl savo antivirusinių, priešuždegiminių savybių.

5. Mėlynių milteliai

Tai vienos iš populiariausių maistingų, mažai kaloringų ir itin naudingų žmogaus organizmui uogų, kurios dėl gerųjų savo savybių dažnai pavadinamos supermaistu

Daug platesnį asortimentą galima rasti elektroninėje parduotuvėje: https://superfudo.lt/ Bandoma iš naujo…