Medienos išgavimo būdai

Kaip išgaunama mediena?

Mediena kaip ir daugelis kitų dalykų yra išgauna pasitelkiant tam tikrus specialius tam pritaikytus prietaisus. Miško technika būtent yra ta, kuri leidžia darbus atlikti greitai ir kokybiškai. Be jos pagalbos darbai būtų atliekami daug lėčiau ir reikalautų daugiau fiziškos jėgos iš žmonių. Taigi, kodėl miško technika yra tokia svarbi? Tai toks senas būdas išgauti medieną, kad tiesiog labai mažai žmonių susimąsto apie tai, kodėl gi tai yra svarbu. Senais laikais žmonės kirsdavo miškus rankomis, temdavo rastus, naudodavo arklius, kad medieną  parvežtų namo. O kaip tai atrodo dabar? Dabar tai toks paprastas ir greitas būdas kad kartais gali pasirodyti, kad miškas yra iškertamas vos per kelias dienas. Tai yra būtent dėl to, kad miško technika yra pažengusi tiek, kad žmogaus rankos reikia labai mažai.  Atvykus į mišką galima pamatyti, kad jame stovi sunkiasvorė transporto priemonė, kuri pati sukrauna medieną į priekabą. Tiesa kol kas dar nėra sukurta technikos, kuri be žmogaus pagalbos tai padarytų.

Profesionali miško technika Intrac

Kaip atrodo darbas miške?

Darbas miške kaip minėta pradžioje atrodo gana įspūdingai nes suvažiuoja ta reikalinga miško technika, miške taip pat zuja darbuotojai, kurie mediena pjauna ruošia išvežimui. Reikia žinoti tai, kad ne kiekvienas medis yra pjaunamas iš eilės. Darbą kaip parinkti tinkamus ir galimus kirsti medžius atlieka specialistas, kuris puikiai išmano savo darbą ir žino ką daro. Jis pažymi visus medžius, kad atvykę medkirčiai nenukirstų tų medžių, kurių negalima liesti. Atlikus šiuos darbus ir nukirtus medžius galima pradėti medienos išvežimo darbus. Kaip atrodo jų išvežimas. Medžiai nupjaunami, paruošiami, su tam tikra miško technikos pagalba yra kraunami į vieną vietą,kad atvykusi išvežimo techniką be jokių trukdžių galėtų medieną sukrauti į tam skirtą transporto priemonę, kuri atlikusi šiuos darbus gabentų medieną į tam tikrą vietą kur ji toliau bus naudojama.

Darbas medienos apdirbimo įmonėje

Kas vyksta, kai mediena iš miško patenka į jos apdirbimo įmonę. Tai procesas, kurio metu mediena yra ruošiama pagal tam tikrus kriterijus, bei įvairias formas. Dažniausiai medienos apdirbimo darbai taip pat vyksta tam tikros technikos pagalba. Tiesa kaip ir miško technika taip ir ši be žmogaus rankos neapsieina. Taigi mediena dažniausiai apdirbama pagal užsakymus, kurių pageidauja klientai. Taigi darbas, šioje įmonėje visada yra skirtingas, jis nėra monotoniškas.

UAB Intrac Lietuva

Ušos g. 2, LT-02121, Vilnius

+37052132248

intrac.lt

info(eta)intrac.lt

Servisas : +37068733085

Atsarginės dalys : +37068657378

Miško technikos pardavimai : +37068604130

Krovimo technikos pardavimai : +37062617721

Statybinės technikos pardavimai : +37062060072