Patarimai naudojant šampūną

Sausi, nuobodūs ir išblukę plaukai gali būti nepageidaujamas netinkamos plaukų priežiūros šalutinis poveikis. Pateikiame keletą patarimų, kaip plaukus plauti šampūnu, kad jie būtų gražūs, sveiki ir žvilgantys.

Ar kada nors iš tiesų skyrėte laiko ištirti produktyviausią ir naudingiausią būdą ką nors padaryti? Ką nors? O kaip dėl tokio paprasto dalyko kaip plaukų plovimas?

Dauguma iš mūsų plaukus plauna praktiškai kasdien. Ir tikriausiai tai darome lygiai taip pat nuo tada, kai vaikystėje pirmą kartą pradėjome plaukus plauti šampūnu.

Ar tai darome teisingai? Ar yra teisingas būdas? Galite būti tikri, kad yra. Jei plaukus plaunate neteisingai, galite pakenkti savo plaukams. Kas žinojo?

Viskas, ką darome gyvenime, susideda iš tam tikrų žingsnių, kurie laiku ir efektyviai duos rezultatų. Šie žingsniai taikomi ir mūsų grožio režimui. Žinoma, daugelis dalykų yra bandymai ir klaidos, ir yra dalykų, kurie veikia tik kai kuriems žmonėms, o ne masėms. Tačiau kalbant apie plaukų plovimą, žingsniai, kurių laikysitės, gali lemti gražius, sveikus, žvilgančius, švelnius ir spindinčius plaukus. Arba plaukus, kurie atrodo nuobodūs, sausi, išblukę ir apsunkinti. Taigi, ar yra žingsnių, kurių turėtume laikytis visi, siekdami gerų plaukų? Galite būti tikri, kad yra. O geriausia tai, kad jie tokie paprasti, jog visi galime pradėti juos taikyti iš karto.

Pasirinkite tinkamą šampūną ir kondicionierių

Nėra universalių plaukų priežiūros priemonių, kurios tiktų visiems. Turite įsitikinti, kad renkatės idealų šampūną ir kondicionierių pagal savo plaukų tipą ir būklę. Yra produktų, skirtų ploniems, storiems, garbanotiems ir dažytiems plaukams, ir tai tik keletas pavyzdžių. Jei jūsų plaukai sausi, turite rinktis drėkinamųjų savybių turinčius produktus. Jei plaukus dažote, rinkitės produktus, kurie padeda išsaugoti plaukų spalvą arba yra paženklinti užrašu „saugus spalvai”. Jei jūsų plaukai yra šiek tiek ploni ir gležni, rinkitės „apimties suteikiančius” šampūnus, kurie neleis plaukams tapti sunkesniems. Jie paprastai būna mažiau drėkinantys nei dauguma kitų šampūnų.

Pradėkite nuo greito skalavimo

Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, prieš naudodami šampūną, greitai išskalaukite plaukus. Pagalvokite apie tai: skalbinius ir indus skalbiame skalbimo ciklu, tad kodėl ne plaukus? Prieš naudodami šampūną visada norėkite, kad plaukai būtų drėgni. Kai plaukus greitai išplausite, šiltas vanduo padės išlaisvinti galvos odoje esančius riebalus ir atverti plauko kutikulę. Kai plaukus greitai išplausite, kad pašalintumėte paviršinius nešvarumus, galėsite pradėti valymą.

Išplaukite plaukus

Visi mėgsta, kai šampūnas gerai putoja, tačiau yra efektyvus būdas išskalauti plaukus. Šampūną tepkite tik ant galvos odos arba prie plaukų šaknų. Burbuliukus ir putas sukursite nuo šaknų iki galiukų. Kodėl? Na, arčiausiai galvos odos esantys plaukai greičiausiai yra riebiausi, todėl juos reikia valyti šiek tiek daugiau. Plaukų galiukai yra seniausi ir gali būti sausesni ar net pažeisti, palyginti su likusiais plaukais. Jie tikriausiai yra gana trapūs, todėl negali atlaikyti didelio putojimo ir šveitimo. Tiesą sakant, tai gali būti žalinga. Taigi tiesiog išlyginkite plaukų galiukus.

Neskubėkite

Visada turime labai švelniai ir rūpestingai elgtis su savo plaukais. Tai reiškia, kad turime būti švelnūs. Trintis nėra plaukų draugė. Todėl plaudami plaukus nešukuokite jų sukamaisiais judesiais, nes tai gali sukelti susipainiojimą. Nesukite ilgų plaukų, tarsi jie būtų skalbiniai. Būkite labai atsargūs, kad jie būtų apsaugoti ir nesusipainiotų.

Svarbiausia – kondicionierius

Jei manote, kad plaukų kondicionierius yra laiko švaistymas, pagalvokite dar kartą. Jei nematote jo svarbos, tiesiog kelias dienas nustokite jį naudoti. Neabejotinai pastebėsite savo sruogų skirtumą. Jei jūsų plaukai ilgi, galite net apsvarstyti galimybę naudoti kondicionierių prieš plaunant plaukus šampūnu. Tiesiog perbraukite nedidelį kiekį kondicionieriaus per ilgį ir švelniai išskalaukite. Tai padės išlaikyti sveikus plaukų galiukus ir užklijuoti plauko kutikulę su taip reikalinga drėgme. Rezultatas? Sveikai atrodantys plaukai ir greitas blizgesio suteikimas.

Prieš naudodami kondicionierių, būtinai išplaukite visus šampūno pėdsakus ir išspauskite iš plaukų vandens perteklių. Kuo ilgiau galite palikti kondicionierių ant plaukų, tuo geriau jie atrodys. Praėjus šiek tiek laiko jis tikrai geriau įsigers. Nereikia kondicionieriumi tepti plaukų šaknų. Šie plaukai jau turi papildomų privalumų, kuriuos suteikia natūralūs galvos odos aliejai. Taigi sutelkite dėmesį į kitas vietas, ypač galiukus.

Skalaukite šaltu vandeniu

Tai gali skambėti nepatraukliai, tačiau šaltas vanduo puikiai tinka skalavimui. Jis padeda uždaryti plauko kutikulę, o tai padarius atsispindi šviesa, todėl plaukai gražiai ir sveikai blizga. Nusiplaukite ir padarykite tai vardan nuostabiai atrodančių plaukų.

Dar keletas plaukų priežiūros patarimų

Nenaudokite per daug šampūno! Tereikia maždaug ketvirtadalio dydžio lašelio, kad atliktumėte visą darbą. Jei jūsų plaukai ilgi arba itin stori, galite naudoti šiek tiek daugiau.

  • Jei jūsų plaukai riebūs, šampūną galite naudoti kasdien.
  • Jei jūsų plaukai sausi, apsvarstykite galimybę plauti kas antrą dieną.
  • Džiovindami plaukus rankšluosčiu, būkite švelnūs ir netrinkite jų per stipriai. Taip tik pažeisite plaukus ir sukelsite jų garbanojimąsi bei pleiskanojimą.

Įsigykite vandens filtrą. Jis padės pašalinti mineralus ir kitus nešvarumus, dėl kurių plaukai gali atrodyti neryškūs. Blondinės, jei jūsų plaukai atrodo šiek tiek tamsesni nei įprastai, tai gali būti priežastis.

Štai ir viskas. Tikėkimės, kad visi šampūną plovė teisingai. Jei ne, išbandykite kelis iš šių paprastų šampūno naudojimo patarimų ir pažiūrėkite, ar pastebėsite skirtumą savo plaukuose. Atminkite, kad švariausi ir sveikiausi plaukai visada yra gražiausi.