Kokios priežastys gali sukelti problemas, kurios yra susijusios su akių veikla?

Toliaregystė ar trumparegystė jau tampa labai dažnas atvejis, kurį turi tikrai kas antras žmogus. Nuolat pamirštame, kad akys yra vienas iš pačių jautriausių organų, kurį reikia ypatingai saugoti ir, žinoma, tausoti. Puikiai akių veiklai gali kenkti net ir tokie veiksniai apie kuriuos labai mažai pagalvojame, kaip: mažas skysčių vartojimas, nuolatinis darbas su kompiuteriu, išmaniaisiais įrenginiais ar net blakstienų priauginimas. Visi šie elementai turi didžiulę įtaką akių veiklai.

Kaip atrasti balansą tarp darbo ir poilsio?

Vienas iš dažniausiai pasitaikančių atvejų, dėl kurių akys silpnėja yra niekur neatrandamas balansas tarp darbo ir poilsio. Šis požymis labiausiai išryškėja tada, kai žmonės nuolat dirba su išmaniaisiais įrenginiais, kompiuteriais, o kitaip sakant – ekranais.
Taip pat kenkia ir tai, kad beveik niekada nesilaikoma saugaus atstumo tarp žmogaus akių ir ekrano (o šis turėtų būti bent 50 centimetrų!), netinkamas jo pasvirimo kampas, aukštis ir kt. Būtent šie veiksniai kenkia efektyviai akių veiklai, vargina, apsunkina bei nuolatinį kelia diskomfortą akims. 

Faktas, kad akis apsunkina ir nuolatinis darbas su smulkiais daiktais. Tam, kad būtų komfortišką darbuotis, rekomenduojama naudoti pagalbines priemones, kurios galėtų išdidinti jūsų esamą objektą. Šios priemonės yra skirtos tam, kad apsaugoti akis nuo ilgalaikės įtampos ir nuovargio. Taip pat didelės įtakos turi ir apšvietimas. Jis kenkia tada, kai būna per tamsu ir net tada, kai būna per daug šviesu (ypač tada, kai šviesa krenta netinkamu kampu). Jeigu žmogus yra dešiniarankis, siūloma, kad šviesa kristų į žiūrėjimo objektą iš kairės pusės. Šviesa turi kristi į žiūrimą objektą, bet tikrai ne taip, kad nesudarytų atspindžio efekto.

Tam, kad norint pasitikrinti savo regos kokybę – Regos Centras siūlo puikias ir kokybiškas paslaugas, kurios galės palengvinti jūsų naštą nuo akių bei suteikti naują žvilgsnį į pasaulį!

Ko svarbu nepamiršti?

Tam, kad akys bent truputį pailsėtų, labai svarbu kiekvieno darbo metu daryti nuolatines pertraukas. Jų metu siekiama atpalaiduoti akių raumenis, padaryti pratimus arba net pabūti užsimerkus. Svarbu nepamiršti ir dėvėti akinių, jeigu juos jums paskyrė akių gydytojas. Būtent tokio tipo akiniai turi apsauginius ir  specialius filtrus (antirefleksinės dangos ir mėlynosios šviesos). Na, o jeigu dirbate tokiame darbe, kur yra labai daug įvairiausių dulkių, galimų traumų bei svetimkūnių patekimų. Tam siūloma naudoti apsauginius akinius, kurie yra pritaikyti būtent tokiam darbui!

Net ir akiniams nuo saulės – taisyklės yra tos pačios. Tokio tipo akinius būtina dėvėti esant kaitriai saulei ir rekomenduojama tada, kai yra debesuota. Ultravioletiniai spinduliai gali sukelti kataraktos išsivystymą bei sukurti tinklainės pakitimus. Akiniai nuo saulės privalo turėti poliarizacijos filtrą, kuris apsaugo akis nuo atspindinčių ultravioletinių spindulių, o akinių lęšiai turi turėti iki 400 nanometrų ultravioletinių spindulių filtraciją. Ši žyma turi būti nurodyta ant pačių akinių arba ant jų dėklo. 

Kokį pavojų gali sukelti priaugintos blakstienos?

Jeigu jums tai nėra būtina, blakstienų priauginimo galite išvengti. Nuolatinis blakstienų priauginimas ilgainiui gali sukelti voko pažeidimus, kuris pradžioje prasideda dirginimu, paraudimu ir paburkimu. Klijai, kurie naudojami priauginimo metu yra pagaminti iš įvairiausių cheminių medžiagų, kurios gali būti kenksmingos bei alergizuojančios jūsų akis. 

Prisiauginus blakstienas, pasikeičia net ir jų higiena, todėl žmonės pamiršta jomis tinkamai pasirūpinti, o tuomet įvyksta uždegimai. Vienas iš dažniausių yra viršutinio akies voko uždegimas, kuris pasireiškia pleiskanojimu, traiškanų kaupimuisi, kosmetikos likučių, o tai tikrai nėra sveika akims.