KAIP PASIRINKTI VANDENS SIURBLĮ PAGAL ESAMUS POREIKIUS?

Kai renkatės vandens siurblį, pirmiausiai turite žinoti, kokia bus jo paskirtis. Ar jo reikės tik siurbti vandeniui iš gręžinio ar šulinio, ar išpumpuoti vandenį iš užtvindytų patalpų, ar jo reikia geriamam vandeniui tiekti, ar daržo ir sodo vejos laistymui, kitoms žemės ūkio reikmėms.

Kokios yra vandens siurblių galimybės?

Vandens siurblių galimybės yra labai skirtingos. Vieni iš jų yra skirti perpumpuoti tik švarų, be jokių priemaišų vandenį, o kiti įveikia tokius labai užterštus skysčius, kaip tvenkinio vandenį ir buitines nuotekas. Pastarieji puikiai tinka sodo ar šiltnamio augmenijos laistymui, kai vanduo paimamas iš netoliese esančio vandens telkinio. O fekaliniai siurbliai susidoroja ir su labai tirštomis kanalizacijos nuotekomis.

Kaip yra skirstomi vandens siurbliai?

Įprastai vandens siurbliai yra skirstomi į panardinamus, ir nepanardinamus, giluminius ir šulinių siurblius. Sausai statomi nepanardinami siurbliai yra naudojami, įrengus juos ant žemės, o panardinami siurbliai yra eksploatuojami požeminiame gręžinyje arba šulinyje. Vieni jų yra skirti gilesniems nei aštuonių metrų gręžiniams ar šuliniams, o kiti – seklesniame nei aštuoni metrai gylyje – šachtiniame šulinyje arba tvenkinyje.

Kur naudojami panardinami vandens siurbliai?

Šios rūšies vandens siurbliai yra skirti pumpuoti vandenį iš upelio, tvenkinio, vandens rezervuaro, gręžinių. Jais galima siurbti įvairios būsenos vandenį – ir švarų, ir gerokai užterštą. Panardinami siurbliai tarpusavyje skiriasi savo galingumu ir triukšmingumo lygiu. Be to, jie yra skirti konkrečiam gyliui, todėl renkantis šiuos siurblius būtina atsižvelgti į visus techninius jų parametrus, kad tarnaudami šeimininkui išpildytų visus numatytus poreikius.

Kas yra žinoma apie sodo siurblius?

Sodo siurbliais vadinami tokie siurbliai, kurie paima sodui ir daržams laistyti reikalingą vandenį iš šulinio, tvenkinio ar didelės vandens talpos. Jais taip pat galima dideliu atstumu pumpuoti skaidrų vandenį, nes tam pasitarnauja didelio vandens slėgio veikimas. Šios rūšies vandens siurbliai tinka ir sodo dušo įrengimui.

Internetinė parduotuvė vandens-siurbliai.lt parduoda siurblius namams, sodui ir kitiems ūkio darbams. Išsamesnę informaciją apie vandens siurblius bei jų įsigijimo tvarką sužinosite susisiekę su šia parduotuve internete.