Kultūros centrų vadovų kvalifikacija auga kartu su priedais prie algų

rusne IGP8881Rajono Tarybos komitetuose pritarta, kad būtų mokami priedai prie algos keturių Šilutės rajone veikiančių kultūros centrų vadovams, kuriems bus suteiktos aukštesnės kvalifikacinės kategorijos.

Jeigu ketvirtadienį vyksiančiame posėdyje rajono Taryba pritars, 50 proc. pareiginės algos priedai bus mokami Kintų Vydūno kultūros centro direktorei Ritai Tarvydienei, Rusnės Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorei Birutei Servienei ir Bikavėnų Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro  direktorei Marytei Matevičienei, 20 proc. pareiginės algos priedas – Šilutės kultūros ir pramogų centro direktorei Jūratei Pancerovai.

Priedai bus mokami atsižvelgus į Šilutės rajono savivaldybės kultūros centrų kultūros ir meno darbuotojų atestavimo komisijos siūlymus. Ji siūlo suteikti 1-ąją kvalifikacinę klasę R.Tarvydienei, B.Servienei ir M.Matevičienei, 3-iąją kvalifikacinę klasę – J.Pancerovai ir mokėti minėtus priedus.

Šiuo metu kaimiškųjų seniūnijų kultūros centrų vadovų atlyginimas (be priedų) yra 1 751 Lt (neatskaičius mokesčių), Šilutės kultūros centro vadovo atlyginimas yra 2 336,3 Lt (neatskaičius mokesčių).

Kartu su kultūros centrų vadovais buvo atestuojami ir kultūrinės veiklos vadybininkai, muziejininkai, etnografai, atitinkantys atestavimo nuostatų reikalavimus. Iš viso atestuoti 5 kultūros centrų vadovai ir 7 kultūros centrų kultūros ir meno darbuotojai.

Kultūros centrų darbuotojams priedus prie pareiginio atlyginimo mokės jų darbdavys – kultūros centro direktorius, kai Savivaldybės taryba pritars papildomų lėšų skyrimui.

Papildomai atestuotų kultūros centrų vadovams ir atestuotiems kultūros ir meno darbuotojams pareiginės algos priedams nuo 2014 m. liepos 1 d. mokėti reikės 16,625 tūkst. Lt. Skaičiavimai pateikiami su atlyginimo mokesčiais ir darbdavio mokesčiais „Sodrai“.